Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Elles στο Μουσείο Φρυσίρα, από την Κατερίνα Φραγκοπούλου

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο, χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα και ανακαινισμένο πρόσφατα από την οικογένεια Φρυσίρα, λειτουργεί το Μουσείο Φρυσίρα από το 2002 ως χώρος στέγασης εκθέσεων σύγχρονης ευρωπαϊκής ζωγραφικής.

Το Μουσείο Φρυσίρα βρίσκεται στην Πλάκα (Μονή Αστερίου 3), κοντά στο Σύνταγμα και στο Θησείο. Μέσα στις ομορφιές, μέσα στην ξεχασμένη από το χρόνο γειτονιά της Αθήνας. Ο τόπος αυτός σε προδιαθέτει θετικά για να απολαύσεις τα εκθέματα του μουσείου. 

Από τις αρχές Δεκεμβρίου του '15 ως τα τέλη  Ιουνίου του '16 στο μουσείο φιλοξενείται η έκθεση Elles (Εκείνες), ένα αφιέρωμα στα ζωγραφικά έργα Ελληνίδων, αλλά και ξένων, Ευρωπαίων γυναικών ζωγράφων.

Εάν θέλετε να θαυμάσετε το ζωγραφικό ταλέντο αξιόλογων γυναικών ζωγράφων του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού εικαστικού χώρου επισκεφθείτε το Μουσείο Φρυσίρα και δεν θα το μετανιώσετε.








Το φωτογραφικό υλικό μου δημιουργήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία του υπεύθυνου της έκθεσης που με χαρά μου επέτρεψε να φωτογραφήσω τον χώρο και τους πίνακες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου