Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Κρίνα Βροντή μας συστήνει το Athéna Design Workshop

Athéna Design Workshop
Ένας μοναδικός χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας


Λέγομαι Κρίνα Βροντή και έχοντας σπουδές και πολυετή εμπειρία στην σκηνογραφία, εικονογράφηση και γραφιστική, λόγω της κρίσης που περνάει ο συγκεκριμένος κλάδος, ήμουν μεταξύ μιας απόφασης είτε επιστροφής στην Αυστραλία όπου έχω γεννηθεί και μεγαλώσει ή θα έδινα άλλη μια ευκαιρία στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση σε αυτό που θεωρείται η "βαριά βιομηχανία" της, τον τουρισμό και πόνταρα εκεί. Και έτσι αποφάσισα να βγω στην ελεύθερη αγορά στήνοντας ένα εργαστήριο γραφείο. 

Ο χώρος έχει δυο λειτουργίες: 
1) προσφέρει σχεδιαστικές υπηρεσίες σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές διαφημίσεις, εκθέσεις - εκδηλώσεις, διακόσμηση και εικονογράφηση σε έντυπα και 
2) εργαστήριο χαρακτικής ξυλοτυπίας (με τύπωμα σε ύφασμα - tshirt, τσάντες και χαρτί) και κατασκευών χειροτεχνιών που υλοποιούνται με θεματολογία την Ελλάδα και πιο πολύ την Αθήνα. Ονομάστηκε Athéna Design Workshop γιατί ως έδρα του βρίσκεται σε τουριστικό σημείο, κοντά στην Ακρόπολη όπου περνάνε κατεξοχήν οι τουρίστες. 

Ό,τι παράγει ως workshop (εργαστήριο) έχει κατά κύριο ρόλο σχέση με θέματα Αθήνας και Ελλάδος με ένα δικό του καλλιτεχνικό τρόπο, μεταφορά εικόνας, στυλ και ιδιαίτερης ματιάς. Π.χ. Το θέμα / σειρά "Stray Dogs of Athens" (που τυπώνεται σε μπλουζάκι και αφίσα) πλέον χαρακτηριστική εικόνα της Αθήνας να βλέπουμε αδέσποτα σκυλιά ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας να κυκλοφορούν ανάμεσα μας, κερδίζοντας τη συμπάθεια των περαστικών και την ειδική μεταχείριση του Δήμου. Ξεκίνησε με πρωταγωνιστή τον γνωστό Λουκάνικο που απαρτίζει εικόνες από τις διαμαρτυρίες μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων. Ουσιαστικά μέσα σε αυτήν τη σειρά συμπεριλαμβάνω χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας με ήρωες τα αδέσποτα. Ο δεύτερος στη σειρά αυτή έρχεται ο "κουραμπιές " η αλλιώς ο "πειρατής" ο οποίος είναι το πιο αγαπητό αδέσποτο σκυλί στο μουσείο της Ακρόπολης και τον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Άλλα θέματα που παρουσιάζω είναι στοιχεία από την ελληνική μυθολογία. Για αρχή και με πλούσιο υλικό εμφανίζεται η Οδύσσεια (εκτύπωση σε tshirts και χαρτί), και αλλά με τον Αίσωπο (εκτύπωση σε χαρτί). Με απλά μηνύματα μεταφέρω στα τshirts ελληνικές λέξεις με σύμβολα που έχουν θετική απήχηση / φωνή για την Ελλάδα και για μας τους ανθρώπους. Όπως «αγάπη», «χαρά», «αρμονία». 

Ακόμη εικονογραφούνται με τρόπο αφαιρετικό και τυπώνονται σύγχρονες και αρχαιολογικές εικόνες της Ελλάδος και πιο πολύ σε σχέση με Αθήνα. Κυρίως το μπλουζάκι κινείται πολύ και τραβάει την περισσότερη προσοχή. Αλλά αυτό που αρέσει είναι ο τρόπος πως τυπώνεται με ξυλοτυπία, την υφή που βγάζει και την ποιότητα του υφάσματος στο οποίο τυπώνεται. 

Κατά καιρούς το Athéna Design Workshop φιλοξενεί στον χώρο της έργα άλλων καλλιτεχνών εμπλουτίζοντας την ποικιλία και ταυτότητα του χώρου. Στο άμεσο μέλλον το ADW θα ετοιμάσει και μικρές κατασκευές, όλες φτιαγμένη στο χέρι που πάλι θα εκπέμπουν θέματα Αθήνας και Ελλάδος. Παρόλο που όλα τα κομμάτια που παράγει το ADW απευθύνονται πιο πολύ σε τουρίστες ανεβαίνει τελευταία το στυλ του στην εκτίμηση των Ελλήνων και υπάρχει ανταπόκριση και εκεί. 

Athéna Design Workshop, Παρθενώνος 30, Ακρόπολη, Τηλ. 2109245713

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου