Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Λιλιπούτειοι ξενύχτηδες….Tips για όνειρα γλυκά!

Είμαι σίγουρη πως κάθε γονιός προσπαθεί να δοκιμάσει διάφορα πράγματα προκειμένου να κοιμίσει το παιδί του!
Πολλές φορές έχουν επισκεφτεί τα βιβλιοπωλεία μας, Nakas Book  Bazaar & Nakas Book House, ανήσυχοι γονείς που αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν για να ηρεμήσουν και τελικά να κοιμίσουν ευκολότερα το παιδί τους μέσα από το διάβασμα και την επαφή με το βιβλίο.  Με αφορμή τη μαμά που μας επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τον παρακάτω διάλογο, στον οποίο η πωλήτρια, της δίνει tips για το πώς θα πετύχει έναν ήρεμο και ευκολότερο ύπνο για το μικρό της αγγελούδι!

Μαμά: Αντιδρά πολύ έντονα κάθε φορά που πάμε να τον βάλουμε για ύπνο! Τι να κάνω; Πραγματικά ο βραδινός ύπνος είναι ο εφιάλτης μας. Λέτε να του διαβάσω κάποιο μυθιστόρημα;

Πωλήτρια: Μέχρι την ηλικία των 3-4 ετών, τα παιδιά δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν περίπλοκες διηγήσεις με παράξενους ήρωες και πολλές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι στιγμές πριν τον ύπνο θέλουν ηρεμία, ένα κείμενο με απλές εικόνες, επαναληπτικές, χωρίς έντονη δράση!

Μαμά: Ποιο βιβλίο να του διαβάσω δηλαδή πριν από τον ύπνο;

Πωλήτρια : Καταρχήν προσπαθήστε, όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου, να περνάει σε πιο ήρεμα παιχνίδια. Βοηθήστε τον στη χαλάρωση και την προετοιμασία, ψυχική και σωματική, για τη βραδινή ξεκούραση. Μόλις ξαπλώσει στο κρεβάτι διαβάστε του ένα εξειδικευμένο βιβλίο το οποίο χρησιμοποιεί ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΝΟΥ τεκμηριωμένες επιστημονικά.

Μαμά: Μα…υπάρχει τέτοιο βιβλίο; Δεν το γνωρίζω. Πώς λειτουργεί;

Πωλήτρια: Βέβαια υπάρχει! Λέγεται «Ένα Χασμουρητό για Καληνύχτα» και μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Με την επανάληψη συγκεκριμένων φράσεων, την απαλή και παραινετική γλώσσα και την προτροπή σε κινήσεις που κάνουμε πριν κοιμηθούμε, όπως το τέντωμα και το χασμουρητό, το βιβλίο μεταδίδει στα παιδιά το μήνυμα πως έχει έρθει η ώρα για ύπνο.

Μαμά: Φαίνεται πολύ καλό! Θα το δοκιμάσω απόψε κιόλας!



Μαρία Κατσιφή

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικο δωρο!!Σας ευχαριστουμε πολυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασιλική Λαίνα Πολύ χρήσιμο δώρο Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι να ειμαστε τυχερές!!!!!Οτι πρεπει για την κορουλα μου!!!!! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο δώρο 🎁🎁🎁
    Σας ευχαριστούμε πολύ 💕💕💕
    Καλή επιτυχία σε όλους 🍀🍀🍀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικό δωρο για το μικρό μου:-) :-) :-) :-) ευχαριστουμε πολυ:-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή